PJ:n blogi

Terve!

Taas on puheenjohtajalla liikaa aikaa käsissään niin tulin tänne raportoimaan, liekkö syynä loma? Viikonloppuna yhdistyksemme isännöi pienimuotoisen kokoontumisen Evolla sijaitsevassa Rahtijärven kämpässä. Tapahtuman luonne oli KeHä- kevätkokous. Eli siis keski-suomen ja hämeen paikallisyhdistysten piirikokous. Viikonlopun aikana yhdistykset saivat myöskin koulutusta alueyhdistyksen ja paikallisyhdistyksen yhteistoiminnasta, sekä esiintymisestä. 

Olimme tapahtuman järjestämisestä vastuussa, joten teimme myöskin ateriat kaikille. Keittiössämme oli suurtalouskeittiöiden leikkuulaudoilla taottu rautainen ammattilainen, joka hoitelee myöskin yhdistyksemme raha-asiat. Apuna hänellä oli maailmaa matkannut valveutunut koulutuspoliittinen vastaava. Yhdessä he tekivät ruuat ripeästi ja huolellisesti, eikä kenellekkään ruokavaliosta riipumatta jäänyt nälkä tai paha mieli. Kävimme varapuheenjohtajan kanssa aina välillä apuna jos tarvittiin lisäkäsiä. Kiitokset vielä keittiölle että he halusivat vapaaehtoisesti tulla hoitamaan ruokahuoltoa.

Iltaohjelma oli hyvin vapaamuotoista ja siihen kuului saunomista ja verkostoitumista naapuriyhdistysten kanssa. Lauantaina illalla oli myöskin sitsi-koulutus, jossa opeteltiin sitsien perusidea ja kerrottiin omien sitsien erikoisuuksia ja tapoja. Tämä koulutus oli erittäin suosittu ja herätti paljon keskustelua.

Lauantaina myöskin juhlistimme järjestöasiantuntijamme Santeri Korvenpään "eläköitymistä". Hän jatkaa muihin tehtäviin. Hän otti vastaan KeHän tekemän todistus/diplomin toimistaan. Kiitokset vielä Santerille!

Sunnuntaina kokouksemme sai päätöksen, sen jatkuttua perjantai-illasta asti. Jonka jälkeen yhdistykset poistuivat paikalta sydän täynnä KeHä-rakkautta. Me jäimme HIOPin porukalla vielä siivoamaan kaikki pölyt ja ruuanmurenat, mutta itsekkin sitten poistuimme paikalta, jättäen mökkivanhuksen taas lepoonsa.

 

25.02.2020

Aleksi, PJ.

 

Jokerina lauantainen KeHä-lusikka, joka kuvastaa sitä että KeHä pitää yhtä ja on aina tukena ja lähellä.

HIOP ry kartanon edustalla.
Veera valmiina tarjoilemaan viikonlopun ensimmäiset kahvit.
Ensimmäinen tekemämme ruoka oli pastaa kastikkeella. Kuvassa punaisessa hupparissa KeHä puheenjohtaja Ilari.
Välillä sähköt olivat poissa mutta hymy ei hyytynyt.
Sähkökatkoksen aikaan tunnelmaa loi "Evo-vesi"
Salaattia oli aina saatavilla suuria määriä.
Valmistimme noin 30Kg pyttipannua.
Lauantaina oli nyhtöpossua.
Kaikille ei aina riittänyt tuoleja. Välillä itsekkin istuin lattialla.
Santeri kouluttamassa esiintymisestä.
Vpj kuuntelemassa esiintymiskoulutusta.
Eläköityvä Santeri otti kiitoslaulun vastaan viltin alla tuolissaan.
Varapuheenjohtaja loppusiivouksessa.
Lauantain KeHä-lusikka

Heips!

Alkaa lomat lähestyä, joten voisi taas kerätä menneitä tapahtumia tänne.

Helmikuun aikana tapahtui kaikenlaista hienoa. Kuukausi alkoi HIOP ry:n ja HÄTÄ ry:n
yhteisellä mökkiviikonlopulla, siellä suunnittelimme tulevia tapahtumia, sekä ryhmäydyimme yhdistysten välillä.
Ryhmäytymisen keskiössä oli molempien yhdistysten puheenjohtajien välinen leikkimielinen kisailu.
Pitkän vaiheikkaan ottelemisen jälkeen mittelö päättyi kuitenkin niin, että minun laarissani oli hieman enemmän pisteitä.
Viikonloppuna vierailemassa kävi myöskin muutamia hallitusten vanhoja jäseniä, jotka jakoivat uusille hallituksille omia kokemuksiaan ja näkemyksiään.

Kuun puolivaiheilla hallituksemme sihteeri ja rahuri tekivät ekskursion Promlerin merkkitehtaalle. Samalla kun he hakivat merkkejä ystävänpäiväksi,
oli heillä myös mahdollisuus tutustua merkkien valmistamisen kiehtovaan maailmaan. 

Yhdessä Hätä ry:n kanssa järjestämämme ystävänpäiväjuhla oli erittäin suosittu. Liput menivät kuin kuumille kiville, niin ennakkoon, kuin vielä oveltakin.
Mutta pidetään huoli niistä kavereista ja läheisistä muinakin päivinä täällä koulu- ja työympäristön keskellä. 

Ystävänpäivänä yhdistyksemme yhteistyössä Hätä ry:n kanssa otti asiakseen järjestellä ja siivota yhteisen toimistomme uudelleen, jotta siellä olisi
jäsenistölle mukavampi käydä. Samalla lähti vanhoja tavaroita pois pyörimästä, sekä löytyi vanhoja hyödyllisiä tavaroita uudemman kerran käyttöön otettavaksi.

Tänä päivänä kun kirjoittelen tätä, niin Hämeenlinnan approjen lipunmyynti starttasi ja suomalaiseen tyyliin jonottamisesta nautiskelijoita oli kyllä paikalla.

Voimia opiskeluun!

17.02.2020
-Aleksi, PJ

HÄTÄ ry:n ja HIOP ry:n hallitukset vuosimallia 2020.
Vierailulla Promlerin tehtaalla.
Ystävänpäiväbileiden merkkejä.

Vuosi 2020 on alkanut. Sen mukana on hallitus uudistunut, jättäen 3 entistä jäsentä vielä mukaan.

Kuukauden alkupuolisko meni lomaillessa ja käynnistäessä yhdistys jälleen koulun alun kanssa. Ensimmäisen kouluviikon loppu huipentui vuosittain järjestettävään PuSiRaKo-koulutukseen, jossa PUheenjohtajat, SIhteerit, RAhastonhoitajat, sekä KOulutuspoliittiset vastaavat koulutetaan järjestötoimintaan. Koulutus kesti perjantaista sunnuntai-iltapäivään. Tänä vuonna koulutus tapahtui Terälahden Murikka-opistossa, ja iso kiitos heidän henkilökunnalleen ensiluokkaisesta palvelusta ja ruuasta. (Kiitos myöskin HIOP:n muille osallistujille hyvästä asenteesta.)

Muuta ensiluokkaista viikonlopussa oli järjestäjien taholta innostava ja opettavainen ympäristö, jossa oli hyvä ilmapiiri läpi viikonlopun. Itse osallistuin puheenjohtajien koulutukseen, jossa viisaat järjestökonkarit kävivät esimerkkien ja kokemuksen kautta useita kokonaisuuksia lävitse. Muutamana esimerkkinä muutosvastaisuuden käsittely, sekä hallituksen vastuita ja johtamistekniikoita. 

Tänään oli HAMKO:n pitämä tiivis 4 tunnin setti uusille järjestötoimijoille. Aiheina mm. kerraten hallituksen vastuut ja asiaan liittyvät lakipykälät, viestiminen, sekä kommunikointi tehokkaasti muiden yhdistysten ja järjestöjen kanssa. Mukana koulutuksessa oli HAMK:n muiden kampusten toimijoita, sekä sisaryhdistyksemme HÄTÄ ry. 

Tämä päivä huipentui kun pidin uusille hallituslaisille pienen kokoamisen vuoden tulevista tapahtumista, ja siitä mitä toivon hallitukselta tälle vuodelle. Toivoin enemmän läpinäkyvyyttä toimintaamme, ja yleistä kommunikoinnin lisäämistä jokaiselle taholle, joka on tekemisissä meidän kanssamme. Tähän kuuluu myös sisäinen kommunikointimme.

Pyrin päivittelemään tänne aina kun on jotain uutiskynnyksen ylittävää. Olkaahan kuulolla.

20.01.2020

-Aleksi PJ

Keskuksen ruokailutilasta avautui rauhoittava ja avara näkymä.