Vanhojen hallituksien seikkailut

PuSiRaKo 2018

12.-14.1.


Puheenjohtajisto, sihteeri, rahastonhoitaja sekä koulutuspoliittinen vastaava kävivät kouluttautumassa PuSiRaKo:lla. Koulutus järjestettiin Kirkkonummella hotelli Nuuksiossa 12.1. - 14.1.2018. Viikonloppu alkoi IOL:n ylimääräisellä liittokokouksella, jossa hallitusta täydennettiin yhdellä jäsenellä. Valituksi tuli Emmi Laine, onnittelut! Liittokokouksen jälkeen SAMOKin varapuheenjohtaja Maria Jokinen kertoi opiskelijakuntakentän ajankohtaiset uutiset. Perjantai jatkui erinäköisillä koulutuksilla, kuten esimerkiksi hallituksen jäsenen vastuut, ajankohtaista koulutuspolitiikasta sekä työmarkkinoista. Perjantain päätöksi IOL:n hallitus esittäytyi ja kertoi tulevasta vuodesta. Lauantaina kouluttauduttiin vastuualueittain. Koulutusten anti oli ajankohtaista ja kattavaa. Illalla saunottiin ja verkostoiduttiin. Sunnuntaina koulutus jatkui ajankohtaiskatsauksella kevään tapahtumista sekä siitä, miten insinööriliiton organisaatiorakenne muuttui. Koulutuksena PuSiRaKo oli vallan mainio. Kaikki koulutettavat henkilöt saivat hurjasti uutta tietoa sekä päivityksen jo aiemmin opittuun. Koulutuksessa tuli verkostoiduttua laajasti eri paikallisyhdistysten kuin myös insinööri- ja insinööriopiskelijaliiton kanssa.


Marcus

25. vuosijuhlat

11.3.2017


Juhlimme vuosijuhliamme Hämeen Suojan salissa kauniina lauantai-iltana. Moni hallituslainen saapui neljän aikoihin juhlapaikalle järjestämään pöytiä, levittämään pöytäliinoja sekä tekemään muita järjestelyitä, vaikka suurimmalla osalla olikin jo täydet julavarusteet päällä. Juhlapuvut vain kahisivat, kun tuoleja kannettiin ja laseja aseteltiin pöydille.

Vieraat saapuivat hiukan ennen kuutta – paikalle saapui väkeä mm. insinööriopiskelijaliitolta, Valkeakosken insinööriopiskelijaliitolta, Porin insinööriopiskelijaliitolta, Hämeenlinnan tradenomiopiskelijaliitolta sekä Hämeen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnalta. Yhteensä juhlijoita oli kaiken kaikkiaan 35! Nostimme yhdessä onnittelumalja-kuohuviinin puheenjohtajamme Villen johdolla, ja sen jälkeen kävimmekin alkupalapöytään.

Kolmen ruokalajin buffet tilattiin Tasolounaalta, ja ruoat olivat todella herkullisia. Erikoisruokavaliot oltiin huomioitu hyvin, eikä kukaan jäänyt nälkäiseksi. Alkuruoaksi tarjottiin erilaisia salaatteja, lohta sekä kylmä- että lämminsavustettuna ja leipää, pääruoaksi naudan sisäfilettä punaviinikastikkeella ja jälkiruoaksi mansikka-suklaatäytekakkua kahvien kera. Ruokajuomina oli puna- ja valkoviiniä, vettä ja mehua, ja lisäksi oli mahdollista lunastaa juomalipulla kevyitä alkoholijuomia tai limua.

Pääruoan jälkeen hallituksemme jakoi kunniakirjat HIOP ry:n toimintaan pitkäjänteisestä sitoutumisesta sekä eheyttämisestä ja järjestötoimintaan aktiivisesta osallistumisesta vanhoille toimijoillemme Jamille, Emmalle ja Artolle – kunniakirjan saa myös Eero, joka ei valitettavasti päässyt osallistumaan vuosijuhlaamme. Kehystetyn kunniakirjan lisäksi mainitut saivat myös 0,5 litran Jaloviina-pullon varustettuna takavuosina otetulla kuvalla sekä henkilöä kuvaavalla tekstillä.

Seuraavaksi vuorossa olivat puheet, joiden ohella eri liitot antoivat onnittelulahjan Hiop’lle. Muutaman perinteisen Jallu-pullon lisäksi saimme Hämeenlinnan insinöörien viirin, seurapelejä, Bro code –kirjan sekä muovailuvahaa. Perinteitä kunnioittaen muutama lahja-pullo kierrätettiin juhlakansan kesken, korkit totta kai tallottuina.

Tunnelma oli koko juhlan ajan rento ja hyväntuulinen – muutama insinöörien veisu laulettiin, Jallutähden alla HIOP:n hallituksen toimesta ja useampi muu koko juhlakansan voimin. Otimme ryhmäkuvia niin juhlijoista, hallituksesta sekä vanhoista puheenjohtajista, parikuvia halukkaista sekä tilannekuvia salissa viettämämme ajan.

Kymmenen jälkeen oli aika siirtyä jatkoille muutaman korttelin päähän yökerho Pilkkeeseen.


Leila

lähes koko hallitus edustamassa, vain vpj Joona puuttuu.
Juhlaväestä ryhmäkuva.
Nykyinen puheenjohtaja Ville ja menneiden vuosien puheenjohtajia, Jami, Emma ja Arto.

PuSiRaKo 2017

13.-15.1.


Perjantai 13.1 

Aamu alkoi kuudelta herätys kelloon aamupalaan ja Kertun, Joonan Matiaksen hakemiseen. Vähän kahdeksan jälkeen suuntasimme kohti Kouvolaan, Valkealan kurssikeskukseen, PuSiRaKo-koulutukseen. 

Paikalle saavuimme puoli yhdentoista maissa, kirjauduimme sisään ja veimme tavarat huoneisiimme. Yhdeltätoista alkoi kaikille yhteinen koulutus auditoriossa, IOL hallitus esittäytyi, jokainen kertoi vastuualueensa ja paikallisyhdistysten edustajat, eli me opiskelijat, esittäydyttiin. 

Yhteistä koulutusta kesti iltaan asti, josta alkoi saunominen ja vapaa-aika. Tänä iltana tutustuttiin muiden paikallisyhdistysten edustajiin, mainostettiin tulevaa Hämeenlinnan Approja ja pidettiin yhdessä hauskaa. Itse lopetin illan puolen yön paikkeilla, koska olin niin väsynyt ja aamulla oli aikainen herätys. 


Lauantai 14.1 

Meillä ei ollut yhteistä herätystä, vaan jokainen oli vastuussa itse siitä, että oli ajoissa paikalla koulutuksessa. Aamu alkoi aamupalalla kahdeksan aikaan, josta siirryttiin omiin koulutustilaisuuksiin, PJ:t omaan, rahurit omaan, sihteerit omaan ja me KoPot omaan. 

Me siirryimme auditorioon, meidät jaettiin viiteen ryhmään ja meille annettiin tehtävät. Minä olin kakkosryhmässä ja meidän tehtäväksemme tuli valmistella ja pitää avauspuhe paneeliin, jonka aiheena on ”Ammattikorkeakoulun ja yliopiston yhteistyön hyvät ja huonot puolet”, puheen tuli olla kahdesta kolmeen minuuttia pitkä.  

Meillä kouluttajina oli IOL:n viimevuoden toimijoita Niko Angervo, Jere Helén ja Antti Leppänen, myös Hannu Saarikangas piti meille luentoa. Mikään luennoista ei kuitenkaan ollut perinteisesti yksin puhelua, vaan meillä oli lupa ja meitä kehotettiinkin keskeyttämään puhuja, jos heräsi kysymyksiä tai oli jotain aiheeseen liittyvää asiaa. 

Luentojen jälkeen annoimme palautetta koulutuksesta, kouluttajista ja paikasta. Palautteen jälkeen meillä oli sauna ja saunan jälkeen 21:00 alkoi illallinen, jonne tuli pukeutua siistimmin. Illallinen toteutettiin sitsien merkeissä. Meitä oli kuusi pöytää, jokainen pöytä haki vuorollaan ruokaa ja pöytä jossa istuin haki viimeisenä ruokaa. Tämä johti siihen, että osa oli jo kerennyt syömään ennen kuin kerkesin hakea ruokaa. Ruuan saatuani pääsin pöytään ja sitsin perinteisiin kuuluen Toast-master rupesi keskeyttämään ruokailua puheilla ja lauluilla. 

Sitsit kestivät puoleen yöhön, tarkasta ajasta en tiedä, en katsonut kelloa, ja sitsien jälkeen alkoi vapaa-aika. Jatkoimme toisiimme tutustumista, juomista ja hauskanpitoa. Tällä kertaa ilta venähti aamu viiteen asti ja aamupala alkoi kahdeksalta, nukuin siis kolme tuntia. 


Sunnuntai 15.1 

Olin aivan varma, että heräisin päänsärkyyn, jomotukseen tai johonkin muuhun krapulan oireeseen, mutta onnekseni minua ainoastaan väsytti. Aamupalan jälkeen meillä oli vielä infotilaisuus tulevista IOP:sta, inssicooperista ja teimme itsellemme vuosikellot. 

Koulutus loppui yhden aikoihin, josta lähdimme ajamaan takaisin Hämeenlinnaan, matkalla muistelimme mennyttä viikonloppua ja mietimme tulevaa vuotta yhdessä. Kyllä tämä oli hienoreissu, ruuat olivat hyviä, kouluttajat ja luennoitsijat asiantuntevia ja selkeä-äänisiä, koulutuspaikka soveltui hyvin meille, 120 päiselle insinöörilaumalle. Koulutuksesta jäi todella hyvä maku suuhun ja jos vain tilaisuus tulee, niin menen uudestaan. 


Jani-Petteri Polo, Koulutuspoliittinen vastaata, HIOP ry Sihteerikoulutus

Nyt pitäisi pöytäkirjoistakin tulla kunnollisia, sillä sihteerikoulutuksessa käytiin läpi sihteerin keskeisimmät tehtävät ja pöytäkirjojen sekä esityslistojen oleellisimmat muotoseikat. Uusia tuttavuuksia tuli taas ympäri Suomea ja hauskaa oli.  

Vielä kun saisi selvää, mitä se Mika on toimistotarvikeluetteloon kirjoittanut niin hommat alkaa olla hoidossa.

Kepa

Diat opetuksen tukena
Kurssilla keskittymistä
Siisteinä Sitseille
IL:n puheenjohtaja Samu Salo
Sihteerikoulutuksessa

ASTin 2016 -risteily

29.-30.9.2016 Silja Line, Baltic Princess


Kävimme perinteisesti pyörähtämässä ASTin risteilyllä, koska se on semmonen juttu, ettei sitä kyllä missatakkaan voi! Jos et vielä tiedä mikä ASTin risteily on niin tässä sinulle pieni info pläjäys:

ASTin on Länsi-Suomen Insinööriopiskelijoiden (LäSIÖ) järjestämä risteily, jossa käydään läpi perusteellisesti nestetasapainon ylläpitämisen alkeet. Ohjelmassa on mm. rastikierros, toogabileet ja insinöörikaraoken mestaruuskisat. Kaikkien aikojen ensimmäinen ASTin- aloittavien ja aloittavanmielisten insinööriopiskelijoiden starttiristeilyn nimeä kantanut risteily seilattiin Itämerellä vuonna 2000. Siitä asti ASTin on järjestetty joka vuosi perinteikkäällä kaavalla.

Lähdimme siis torstaina bussilla kohti Turun satamaa! Lähtiessä oli tunnelma bussissa hieman pelokas, mutta jo Forssan jälkeen alkoi tunnelma oleen rentoutuneempi. Iloliemi näytti virtaavaan ja muutamaan yhteislauluunkin ryhdyttiin!

Satamassa meitä oli vastassa perinteinen hallittu insinööri kaaos. Paljon oli tuttuja naamoja sekä satoja uusia odottamassa laivaan pääsyä. Oli mukava taas päästä kaltaistensa seuraan (oli sinne myös eksynyt muutamia eksyneitä sieluja, jotka eivät voi vastustaa meidän insinöörien vetovoimaa)! Kahlasimme insinöörimeren läpi terminaaliin ja otimme pienet urheilujuomat sillä välin kun odotimme laivaan pääsyä. Ovet vihdoinkin aukesivat ja laivaan nousu tapahtui tältä tuhat päiseltä insinöörilaumalta sutjakkaasti, sillä olemmehan me insinöörit fiksua ja järjestelmällistä porukkaa!

Vihdoin laiva irtautui satamasta ja matka kohti Tukholmaa alkoi. Ilta menikin erinäköisessä, kokoisessa ja humalaisessa seurassa. Kaikilla näytti olevan hauskaa ja tänä vuonna Jallukaan ei loppunut laivasta jo meno matkalla (tais laivayhtiö ottaa opikseen viime vuodesta)!

Mun oma reissu meni nappiin siihen asti kunnes oli aika mennä nukkumaan. Matkalla hyttiin perinteisesti tiputin puhelimeni ja näyttö meni säpäleiks! Toisaalta oliko se edes mikään yllätys? :D No vihdoin sitten löysin oman hyttini ja reiluna kaverina olin lupautunut nukkua yläsängyssä. VIRHE!! Kapusin sänkyyn otin mukavan asennon ja aloin nukkumaan (laivalla on mukavat sängyt). Heräsin kuitenkin siihen, että hyttikaveri koputtaa oveen, koska ei ollut jälleen kerran ottanut hyttikorttiansa mukaan. Siinä unen pöpperössä sitten ajattelin nopeasti käydä avaamassa ja tulla takaisin nukkumaan. Nousin ja lähdin reippain askelin avaamaan ovea. MUTTA EIHÄN SIELTÄ YLÄSÄNGYSTÄ IHAN NOIN VAAN LÄHETÄ KÄVELEMÄÄN!! Huomasin putoavani ja sitten sattui! Reiden olin näköjään löynyt alasangyn kulmaan ja kivasti alko mustelmaa tuleen! Toisaalta tässä olisi voinut myös käydä paljon pahemmin eli onni onnettomuudessa. Pelkällä jätti mustelmalla selvittiin tästäkin :D Hetken voivottelun jälkeen sain uudestaan unta ja jatkoin nukkumista.

Aamu koitti ja siinä hereillessä palas mieleen mitä sitä olikaan sattunut yön aikana. Kaverit lähinnä nauroi ja kai sitä vähän itteensäkki hymyilytti. Ei sitä kannata liian vakavasti ottaa kun ei asialle olis voinu mitään :D Lähettin siitä sitten käymään taxs freessä ja zombailtiin ympäri laivaa. Perinteisesti myöhästyttiin Bingon alotuksessa ja vaan osa inssikaraoken mestaruuskisoista nähtiin. Toisaalta huhu kiersi, ettei meillä olis ees ollu mitään asiaa osallistua inssikaraoke kisaan, koska siellä oli joku pro laulaja joka nöyryytti kaikki menen tullen!

Päivä vierähti siinä laivailessa mukavasti ja pian olikin aika jättää hyvästit kannasmatkustajille ja palata bussille. Yllättävän nopeasti kaikki löysivät bussille ja pääsimme aloittamaan kotimatkan hieman odotettua aiemmin. Jolloinkin väsymys painoi ja toisilla oli meno katossa. Matka sujui hyvin ja kaikki pääsivät kotiin/baariin turvallisesti!

Haluaisin kiittää itseni sekä yhdityksen puolesta kaikkia kanssamatkustajia aivan mahtavasta risteilystä ja toivottavasti nähdään myös ensi vuonna samoilla pelipaikoilla! :)

Seuraavana olisikin sitten Kumivene risteily... mitäköhän siitä taas tullee?? Täytynee varmaan hankkia haarniska ja jättää puhelin kotiin :D Tässä vielä muutama vinkki risteilijöille:

Emma risteily vinkit:

  1. Jätä puhelin hyttiin! Et tarvitse sitä!
  2. Hanki haarniska! Laiva on vaarallinen paikka!
  3. Yläsänky on korkeammalla kuin luuletkaan. Muista missä olet ja laskeudu varoen punkasta!
  4. Muista syödä ja käydä pissalla tasasin väliajoin! 
  5. Juo myös vettä välillä!
  6. Krappe juomaksi sopii parhaiten automaateista saatavat juomat, koska ne ovat kylmiä toisin kuin tax freessä.
  7. Muista aina ottaa hyttikorttisi mukaan, ettei kavereiden tartte toimia ovimiehenä sinulle!
  8. Pidä hauskaa ja muista rajasi :)

Palataan Kumiveneellä astille!

Keinahtelevin Jallu tuulahduksin,

Emma


YamYam Jr matkassa mukana!
Jokkut ihme heepot yrittää laulaa...
Sekalainen seurakunta
Pikku mustelma vaan, mut ei voi mitään!
PJ:n on helppo hymyillä, myös aamulla!
HIOP & HÄTÄ romanttinen tanssi Aikuisen naisen tahtiin <3
Niin oliko sulla jotain asiaa?
Aamun kansibileet

InssiCooper 2016

9.-11.9.2016 Pyhä-Luoston kansallispuisto


Osallistuimme Inssicoopperiin 2016, joka järjestettiin Pyhä-Luoston kansallispuistossa 9.-11.9. Reitti kulki tänä vuonna Pyhältä Luostolle ja oli noin 35 km.

Koska matka oli pitkä ja maasto vaihtelevaa yövyimme teltoissa pyhälammen kupeessa. Patikan aikana suoritimme erilaisia rasteja, joista saimme pisteitä ja paras ryhmä palkittiin. Tavarat, veden sekä muonan kannoimme rinkkarepuissa ja ruokaa laitoimme trangialla.

Patikka huipentui Luosto tunturin huipun upeisiin maisemiin, mistä laskeuduimme mökkeihin, joissa saunoimme ja söimme poronkäristystä. Suosittelemme tätä reissua kaikille, jotka ovat vähänkin kiinnostuneita patikoinnista ja luonnosta :)

Tässä vielä InssiCooperin viralliset Facebook sivut:

https://www.facebook.com/inssicooper/

Luonnollisin terveisin,

Kerttu ja Salla


HIOPin ja HÄTÄn pääsiäistempaus Kanta-Hämeen keskussairaalassa 22.3.2016


HIOP haastoi Hämeenlinnan tradenomiopiskelijat HÄTÄ ry:n tekemään hyvää pääsiäisen alla! HIOPin oli tarkoitus vierailla lasten osastolla Kanta-Hämeen keskussairaalassa ja HÄTÄn jollain muulla osastolla. Homma ei mennyt ihan suunnitellusti, koska aika tuntui loppuvan kesken, mutta pääsimme kuitenkin yhdessä käymään Kanta-Hämeen keskussairaalan lasten osastolla.

Hallituslaiset tottakai pukeutuivat pääsiäisteeman mukaan. Sairaalassa jaoimme suklaamunia lapsille, teimme kasvomaalauksia ja pidimme nukketeatteriesityksiä.  Nukketeatteri näytti viihdyttävän lapsia, tiedä sitten johtuiko se insinöörin ja tradenomin itse tekemistä nukeista vai oliko esitys vaan niin hyvä :D

Reissu meni hyvin ja onneksi vain yksi lapsi rupesi itkemään, kun näki meidän oman Ville pupun :) HÄTÄlle kumminkin vaadimme rangaistusta, koska ei selviytynyt haasteesta!

Munaisin terveisin,

HIOP hallitus :)

Hallitusnoidat ja pupu
Nukketeatteria ala insinööri ja tradenomi
Puput ja noita

YH-3 koulutus Riihimäellä 19.-20.3.2016


HIOP oli kouluttamassa itseään Riihimäellä 19. -20.3.2016. Koulutuksessa olivat mukana Jami ja Arto. Koulutuksessa perehdyttiin syvällisemmin suomalaiseen neuvottelu- ja työehtosopimusjärjestelmään. Tämän lisäksi neuvottelutaitoa treenattiin muutamien harjoitteluiden muodossa sekä useilla keskusteluilla. Myös kysymyksiä lenteli ilmoille paljolti. Myös työmarkkinatoiminta oli esillä.

YH koulutukset ovat hyviä ja niissä oppii paljon työelämän taitoja. HIOP suosittelee kaikille YH-koulutuksia. YH-koulutuksista saa myös todistuksen, jota voi hyödyntää omassa CV:ssään.

YH-3 koulutus Riihimäellä 19.-20.3.2016
YH-3 koulutus Riihimäellä 19.-20.3.2016
YH-3 koulutus Riihimäellä 19.-20.3.2016

Järjestöjohdon neuvottelupäivät JJNP 12.3.2016


Jami ja Ville edustivat HIOP ry:tä paikallisyhdistyksenä isojen inssien JJNP:llä 12.3.2016. Koko päivä oli varattu tähän tapahtumaan. Käsiteltävistä asioista suurin oli käynnissä oleva Uusi keskusjärjestö –hanke. Päivä alkoi kellon aikaa 9.00 ilmottautumisella, jonka jälkeen Insinööriliiton puheenjohtaja Pertti Porokari avasi neuvottelupäivät alkaneeksi. Porokari puhui lyhyesti päivän aikataulusta ja tuoreimmista uutisista kentältä. Päivän aikana käsiteltiin paljon ajankohtaisia asioita, kehityksestä ja kehittämisestä, vakuutusasioista ja UK hankkeesta.

Päivä oli mielenkiintoinen ja HIOP edusti puolestaan opiskelijoitaan. Päivä oli täynnä käännekohtia ja mielenkiintoisia keskusteluita. UK hanke etenee tällä hetkellä omalla painollaan, mutta toivottavasti saamme pian enemmän tietoja julkisuuteen. Päivä päättyi Porokarin loppusanoihin kellon ollessa n. 17.30.

JJNP 12.3.2016

IOP Joensuu 11.4.2015


HIOP oli edustamassa Joensuussa Insinööriopiskelijapäivillä. Lämmin päivä ja aurinko paistoi koko päivän! Hämeenlinnasta bussi lähti 4:45. Matka kesti kokonaiset ~7h suuntaansa! Kaikilla oli hilpeää! 

HIOP kiittää järjestäjiä ja kanssaosallistujia sekä tietenkin bussikuljettajaa joka antoi hienoja elämänohjeita! Ensivuonna uudestaan!


HIOPin hallitus edustamassa! Osa taisi jäädä kuvasta :(
Puheenjohtajan kärsivä ilme? Ei siellä nyt niin kurjaa ollut! Aurinko lämmitti ja kaikilla oli kivaa!